Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ



http://www.geophysics.geol.uoa.gr/stations/maps/recent.html


Μισό μέτρο χαλάζι στα Χάσια Τρικάλων!

Μισό μέτρο χαλάζι στα Χάσια Τρικάλων!

16 Ιουνίου 2014, 07:35
Μισό μέτρο χαλάζι στα Χάσια Τρικάλων!

Πρωτοφανές φαινόμενο εκδηλώθηκε στην περιοχή των Χασίων Τρικάλων το μεσημέρι της Κυριακής καθώς η… χαλαζόστρωση (!) έφτασε το μισό μέτρο.

Οι φωτογραφίες του trikalavoice.gr  είναι αποκαλυπτικές και αρκούν για να περιγράψουν από μόνες τους το μέγεθος της καταστροφής που είναι ολοκληρωτική σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Η χαλαζόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι με απίστευτη ένταση και μεγάλη διάρκεια, με αποτέλεσμα πάνω από τις καλλιέργειες να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα ύψους περίπου… μισού μέτρου (!!!) πάνω από τα χωράφια, αλλά και στους δρόμους της περιοχής.

Επλήγη κυρίως η περιοχή των Χασίων και τα χωριά Γερακάρι, Λογγάς, Αχελινάδα, ενώ ανάλογα φαινόμενα, μικρότερης όμως έκτασης σημειώθηκαν και στα Δυτικά του Ν. Τρικάλων, στα ριζά του Κόζιακα.

Στο Γερακάρι έφτασε το απόγευμα της Κυριακής ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος πήγε μαζί με τους παραγωγούς στα χωράφια για μια πρώτη… «εκτίμηση» (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη για τέτοια καταστροφή).

Ο ίδιος μιλώντας στο trikalavoice.gr  κάνει λόγο για «μοναδικό μετεωρολογικό φαινόμενο στα ιστορικά της περιοχής μας και μιλάμε πραγματικά για μια ολοκληρωτική καταστροφή σε καλλιέργειες».

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία από το trikalavoice.gr)



http://www.onlarissa.gr/2014/06/16/miso-metro-chalazi-sta-chasia-trikalon/


ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΡΕ... ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΜΑΪΑΜΙ ΚΑΙ ΧΑΒΑΗ ΚΑΙ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΩ...! ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ



Η Κως χτες το πρωί χτυπήθηκε από ισχυρό μπουρίνι, αλλά εκτός από την έντονη βροχόπτωση σηκώθηκε ακόμα και ανεμοστρόβιλος όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο

Ο ανεμοστρόβιλος που "γενήθηκε" στην Ψέριμο και έφτασε μέχρι την πόλη της Κώ.










ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΕΙΤΕ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΣΤΗΝ... ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!!


Το καλοκαίρι μπορεί θεωρητικά να ξεκίνησε εδώ και 20 περίπου ημέρες, όμως ο καιρός δεν δείχνει να σταθεροποιείται. Έτσι, καθημερινά, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, σημειώνονται βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι.

Στις παρακάτω εκπληκτικές φωτογραφίες, που τράβηξε χτες και μας τις έστειλε αποκλειστικά στο Outnow η αναγνώστρια μας Πόπη Βισόκαλη, είναι από το Σάνη στην Χαλκιδική, βλέπουμε την ώρα της κακοκαιρίας, έναν ανεμοστρόβιλο, κάτι ασυνήθιστο για τα Ελληνικά δεδομένα.




outnow.gr
αναδημοσιευση απο εδω

Διπλοί υδροστρόβιλοι «χτύπησαν» χθες Λειψούς και Κω


idrostrobiloi
Μπουρίνι, άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι έκαναν χθες την εμφάνισή τους στην Κω και στους Λειψούς, ξαφνιάζοντας επισκέπτες και κατοίκους των συγκεκριμένων νησιών.
Στο νησί των Λειψών «χτύπησε» διπλός υδροστρόβιλος χθες το πρωί, ο οποίος έγινε ορατός από τους κατοίκους του νησιού χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές. Σύμφωνα με το Ροδιακή, ενας δεύτερος αεροστρόβιλος προκλήθηκε επίσης στο νησί της Κω, μέσα στο ξαφνικό μπουρίνι που επικράτησε, χωρίς επίσης να δημιουργηθούν ζημιές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές