Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ (ΑΞΙΩΤΗΣ)


ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Ελληνικού Στρατού αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) σε έκτακτη συνεδρίασή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο έως σήμερα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Ιδιαίτερης σημασίας και αξίας απόφαση θεωρείται η παραμονή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στην Ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τρίτο συνεχές έτος, όπως εξάλλου και η διατήρηση των Αρχηγών ΓΕΝ και ΓΕΑ στις θέσεις τους. Όμως παρ’ ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αξία του νέου Αρχηγού (ο αντιστράτηγος Χ. Μανωλάς θεωρείται αξιωματικός – “αστέρι” από κάθε άποψη), η σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ κρίνεται αρνητικά, γιατί συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική της συνεχούς αντικατάστασης Αρχηγών ΓΕΣ.

Όπως είναι γνωστό ο Aντιστράτηγος Αθ. Τσέλιος ανέλαβε την Aρχηγία του ΓΕΣ το Μάρτιο του 2013, διαδεχόμενος τον Αντιστράτηγο Κ. Γκίνη, ο οποίος είχε αναλάβει την ηγεσία τον Ιούλιο του 2012, μετά την παραίτηση του Αντιστρατήγου Κ. Ζιαζιά. Δηλαδή με τη σημερινή αλλαγή, ο Ελληνικός Στρατός αποκτά τον τέταρτο Αρχηγό του σε διάστημα μόλις δεκαεννέα μηνών! Δε χρειάζεται να αναλυθούν ιδιαίτερα οι αρνητικές επιπτώσεις του φαινομένου αυτού στην ομαλή λειτουργία του ΓΕΣ, αλλά ακόμα και στο κύρος του εκάστοτε Αρχηγού.

Οποιοσδήποτε αναλαμβάνει μια νέα θέση (πολύ περισσότερο την αρχηγία ενός στρατού), χρειάζεται χρόνο για να οργανώσει το επιτελείο του, να ορίσει στόχους και σταδιακά να τους υλοποιήσει. Ο αναγκαίος χρόνος «ωρίμανσης» σε μια θέση, ώστε να κριθεί ένας Αρχηγός, είναι σαφώς μεγαλύτερος του έτους, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είχε θεσμοθετηθεί παλαιότερα η διετής θητεία των Αρχηγών Επιτελείων και η έγκαιρη επιλογή των διαδόχων τους, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση, αλλά και ο αναγκαίος χρόνος για να παραγάγουν έργο και να κριθούν με γνώμονα αυτό. Δυστυχώς αυτές οι ορθές νομοθετικές προβλέψεις καταργήθηκαν (προφανώς γιατί εμπόδιζαν την ασυδοσία των πολιτικών προϊσταμένων) κι έτσι φτάσαμε στο φαινόμενο των …ετήσιων Αρχηγών.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε στον καθ’ όλα άξιο νέο Αρχηγό αντιστράτηγο Χρ. Μανωλά, Καλή Επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΣ
DvLFgcyΟ Aντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Επιλέχθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις το 1981 και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας και διοικητής Λόχου στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών. Στη συνέχεια διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στο Weingarten της Γερμανίας ενώ αποφοίτησε από Σχολείο Ανιχνευτών στις ΗΠΑ. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ). Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και ακολούθως Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ. Το 1995 τοποθετήθηκε Υποδιοικητής στο ΚΕΑΠ απ΄όπου το 1996 του ανατέθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης στην Βοσνία Εργεγοβίνη (EΛΔΥΒ) και ανέλαβε τη Διοίκηση του πολυεθνικού Τάγματος Μεταφορών BELUGA στο Βίσοκο. Το 1998 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το 1999 ανέλαβε Δκτης στο 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών. Το χρονικό διάστημα 2000-2003 τοποθετήθηκε στο JCSC στον Τύρναβο Λάρισας, στη θέση του Διευθυντή J3JOPS και στη συνέχεια του Διευθυντή Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Διετέλεσε ο πρώτο διοικητής του ελληνικού Τάγματος στο Αφγανιστάν (ISAF).

Κατά την περίοδο 2003-2004 αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και τοποθετήθηκε ως Επιτελάρχης της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων-Αλεξιπτωτιστών. Από το 2005-2008 υπηρέτησε στο SHAPE ως Δντης 9ου ΕΓ (ACOS J9) και το 2008 τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ ως Δντης Δ5 (Εθνικά και Διεθνή Σχέδια). Το 2009 ανέλαβε καθήκοντα Δκτη της 79 ΑΔΤΕ και την περίοδο 2010-2011 τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ). Το 2011 προάγεται σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει τη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ και το 2012 ορίστηκε Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ). Toν Μάρτιο του 2013 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της 1ης Στρατιάς. Είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας.

Έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και διαμνημονεύσεις του Ελληνικού Στρατού αντίστοιχα του βαθμού του, το Μετάλλιο του ΝΑΤΟ και του Βελγίου, αφού διοίκησε βελγικά στρατεύματα στο πλαίσιο της IFOR. Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς μιλάει αγγλικά, γερμανικά, σερβοκροατικά, βουλγαρικά και γνωρίζει σε επίπεδο εργασίας, ιταλικά και ισπανικά.

Πηγή
Αναδημοσιευση απο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές