Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΟΥΝΟ...



 Έχεις μπροστά ολόκληρο βουνό να διαβείς. Την ανηφόρα μονάχος σου τη διάλεξες αντί του ίσιου δρόμου.Και το μονοπάτι που ακολουθείς, ξέρεις ότι θα σε βγάλει κάπου?ή  παραμόνο γνωρίζεις ότι σε οδηγεί σε αδιέξοδο.
 Απολαμβάνεις τη διαδρομή ανάμεσα στην καταπράσινη φύση και προσωρινά ο νους σου σκέφτεται μόνο τις στιγμές που πέρασες λίγα μέτρα πριν.
 Ανεβαίνεις όλο και πιο ψηλά στο βουνό και η θέα αποπνικτική καθώς οι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν πιά από τα χρώματα της γης.
 Ο δρόμος ,όσο ψηλότερα πηγαίνεις, γεμάτος από πέτρες και βράχους έτοιμα να κατρακυλήσουν/κατολισθήσουν παρασύρωντας κι εσένα μαζί τους.
 Η ανηφόρα γίνεται ολοένα και πιο απότομη, όμως δεν το καταλαβαίνεις. Στόχο έχεις βάλει να φτάσεις στην κορυφή και δεν σε απασχολεί ο καυτός ήλιος του καλοκαιρινού μεσημεριού αλλά ούτε και το λαχάνιασμα από το ασταμάτητο περπάτημα στο ανηφορικό μονοπάτι.
 Και ξάφνου σταματάς. Κοιτάς αποσβολωμένος και συνειδητοποιείς ότι το μονοπάτι τελείωσε. Ναι. Έφτασες στην κορυφή του βουνού.
Στέκεσαι κάτω από τον τεράστιο σταυρό δίπλα στο εκκλησάκι που ήταν από τόσα χρόνια χτισμένα στην κορυφή. Κάνεις το σταυρό σου και προσκυνάς  ευχαριστώντας τον Θεό. Στέκεσαι χωρίς ανάσα και προσπαθείς να χορτάσεις με τη θέα που σου χαρίζει η κορυφή του βουνού.Σχεδόν μονορούφι κατεβάζεις τις εικόνες από όλες τις πλευρές της κορυφής.
 Χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει ο ελεύθερος σου χρόνος αναλώθηκε και έτρεξε όπως κυλάει το νερό στην πλευρά του βουνού που έχεις σκαρφαλώσει.Ήρθε η ώρα να φύγεις και να γυρίσεις στη βάση σου στους πρόποδες.
 Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού από την γιγάντια θέα του ορίζοντα που σου χαρίστηκε.Τέλος λοιπόν και στο βλέμμα σου το μακρινό.Δεν θα σου χρειαστεί στην κάθοδο. Κοντόφθαλμα πρέπει να κοιτάς για να μην σκοντάψεις και γίνεις ένα με τις πέτρες και τους βράχους.
 Κατεβαίνοντας η ματιά σου και πάλι ανακαλύπτει πόσο μεγάλοι γίνονται οι άνθρωποι όταν βρίσκεσαι και πάλι αναμεσά τους.
 Γειά σου βουνό.Θα ξανάρθω μιά μέρα.

κείμενο:woodiiis


φωτογραφίες απο το ιστολόγιο: http://florakristonia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9.html



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές