Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Άνεργοι 2.500 πολύτεκνοι στις Σέρρες


Άνεργοι 2.500 πολύτεκνοι στις Σέρρες

 

Αδυνατούν ναπληρώσουν το ρεύμα και το νερό,δεν έχουν χρήματα για θέρμανση και,το πιο βασικό, δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα» αναφέρει
η εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Ζητιανεύουν για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα μπουκάλι γάλα και να θρέψουν τα παιδιά τους. Πολύτεκνες οικογένειες στις Σέρρες ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, ακόμη και φαγητό.


Η εγκατάλειψη από την Πολιτεία, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της κρίσης, τουςοδηγούν σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η"απόγνωση των πολυτέκνων στιςΣέρρες εκφράζεται στο πρόσωποτου προέδρου τους", που ξεκίνησε απεργία πείνας, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν οι ζωέςτους.«Πολύτεκνες μητέρες έρχονταικατά δεκάδες καθημερινά στογραφείο του συλλόγου μας καιζητούν λίγα χρήματα για να αγοράσουν ένα μπουκάλι γάλα καιψωμί για να ταΐσουν τα παιδιάτους» τονίζει στη «δημοκρατία»ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σερρών Νίκος Σελαλματζίδης, ο οποίος εξηγεί τουςλόγους που τον ώθησαν να ξεκινήσει πριν από πέντε μέρεςαπεργία πείνας.«Από τους 3.500 πολυτέκνουςπου υπάρχουν στον νομό Σερρώνοι 2.500 είναι άνεργοι. Αυτοί οιάνθρωποι είναι καταδικασμένοι.Αδυνατούν να πληρώσουν τορεύμα και το νερό, δεν έχουνχρήματα για θέρμανση και, το πιοβασικό, δεν έχουν τη δυνατότητανα αγοράσουν τρόφιμα» σημειώνει ο κ. Σελαλματζίδης.«Οι πολύτεκνοι έφεραν στον κόσμο παιδιά για να μην αφανιστείη Ελλάδα, αλλά η ίδια η χώρατούς οδηγεί σε αφανισμό.

Η απογοήτευση και η αβεβαιότητα που νιώθουν για το μέλλον είναι ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους» τονίζει ο πρόεδρος των πολυτέκνων και προειδοποιεί ότι αν το κράτος δεν σκύψει πάνω στα προβλήματά τους δεν αποκλείεται να πεθάνουν άνθρωποι από την πείνα.«Μπορεί να έχουν αρχίσει να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου,αλλά θα συνεχίσω την απεργία πείνας για να αντιληφθούν αυτοί που μας κυβερνούν ότι έχουν οδηγήσει τους πολυτέκνους πιο κάτω ακόμη και από τα όρια της φτώχειας» τονίζει ο κ. Σελαλματζίδης.Οπως επισημαίνει, οι βασικοί λόγοι που τον ώθησαν στην απεργία πείνας είναι η διακοπή της ισόβιας σύνταξης των 100 ευρώ ανά μήνα που δινόταν στην πολύτεκνη μητέρα, η διακοπή της παροχής των πολυτεκνικών επιδομάτων, τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τα πολυτεκνικά επιδόματα και τα νέα μέτρα φορολόγησης που αφορούν τους πολυτέκνους.


Πηγή: serreslife.gr


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=90366:anergoi-2500-poluteknoi-stis-serres&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2NWJEEImS
Seleo.gr News

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές