Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Πράσινη» ενέργεια χάρις σε ανακάλυψη του Θεόφραστου

«Πράσινη» ενέργεια χάρις σε ανακάλυψη του Θεόφραστου


Σκοπός των επιστημόνων είναι να αναπτύξουν μία «νανογεννήτρια» που θα παράγει «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια από τα τεράστια ποσά άχρηστης θερμότητας που εκλύουν σχεδόν όλα τα μηχανήματα.

Μία ιδιότητα που ανακάλυψε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Θεόφραστος, στοχεύουν να αξιοποιήσουν επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Georgia.

Σκοπός τους να αναπτύξουν μία «νανογεννήτρια» που θα παράγει «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια από τα τεράστια ποσά άχρηστης θερμότητας που εκλύουν σχεδόν όλα τα μηχανήματα.
Ο Θεόφραστος το 314 π.Χ. ανέφερε πως, όταν ο τουρμαλίνης θερμαίνεται, μπορεί να έλκει άχυρα και μικρά κομμάτια ξύλου.
Η ιδιότητα αυτή, που ονομάζεται πυροηλεκτρισμός, εμφανίζεται σε μία σειρά από υλικά όπως ο τουρμαλίνης, ένα ορυκτό που απαντάται σε πολλές ποικιλίες και αποχρώσεις, και περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Θεόφραστο, συνεχιστή του έργου του Αριστοτέλη τον οποίο διαδέχτηκε στη διεύθυνση της Περιπατητικής σχολής. Ο Θεόφραστος το 314 π.Χ. ανέφερε πως, όταν ο τουρμαλίνης θερμαίνεται, μπορεί να έλκει άχυρα και μικρά κομμάτια ξύλου.
Σήμερα οι επιστήμονες γνωρίζουν πως ο πυροηλεκτρισμός δεν είναι τίποτα άλλο από στατικός ηλεκτρισμός, ο οποίος εμφανίζεται επειδή, με την άνοδο της θερμοκρασίας, τα υλικά αυτά μεταβάλλουν τη δομή τους, με συνέπεια να αναπτύσσουν αντίθετα ηλεκτρικά φορτία στα άκρα τους. Και, όπως σημειώνουν οι ερευνητές από την Georgia σε πρόσφατο άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό Nano Letters, αξιοποίησαν αυτή τη μεταβολή της δομής για να αναπτύξουν μία «νανογεννήτρια», που θα μετατρέπει σε ηλεκτρικό ρεύμα τις ενεργειακές απώλειες κάθε ανθρώπινης συσκευής.
Ο τουρμαλίνης είναι ένα ορυκτό που απαντάται σε πολλές ποικιλίες και αποχρώσεις και εμφανίζει την ιδιότητα του πυροηλεκτρισμού.
Η ομάδα αξιοποιεί σαν πυροηλεκτρικό υλικό το οξείδιο του ψευδαργύρου, μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται ήδη σε πλαστικά, χρώματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Έτσι, η «νανογεννήτρια» αποτελείται από κοντά νανοκαλώδια οξειδίου του ψευδαργύρου με συνέπεια, όπως παρατήρησαν σε πειράματα, να παράγει ένα ασθενές ρεύμα ότι αλλάζει η θερμοκρασία της.
Όταν τελειοποιηθεί, η «νανογεννήτρια» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ' αρχάς σε ασύρματους αισθητήρες ή εμφυτεύσιμους βιοσένσορες που θα λειτουργούν χωρίς να χρειάζονται μπαταρίες. Στο μέλλον, οι επιστήμονες προβλέπουν πως η εφεύρεσή τους θα αξιοποιηθεί σε εφαρμογές όπου θα παράγουν πολύ περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλωστε, συμπληρώνει η ερευνητική ομάδα στο άρθρο της, σχεδόν το 50% της ενέργειας που καταναλώνεται μόνο στις ΗΠΑ, χάνεται υπό τη μορφή θερμότητας στις διάφορες συσκευές και μηχανήματα - από τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις, μέχρι τις γραμμές μεταφοράς του ρεύματος και τα αυτοκίνητα.
Ναυτεμπορική
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές