Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Χ=? VS ΠΟΥΤΙΝ

Ποιοι κρύβονται πίσω από την κίνηση εναντίον του Πούτιν;

Εάν επί δυο και πλέον αιώνες η Ρωσία δεν ήταν ο υπ΄ αριθμόν ένα στόχος της δύσης, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η εμμονή της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας να εξαλείψει την έννοια του έθνους – κράτους είναι η αιτία πρόκλησης μιας εξέγερσης στην Ρωσική επικράτεια με τον προσχηματικό τίτλο ελευθερία και δημοκρατία.
democracy-ala-soros
Τον Δεκέμβριο στην Μόσχα, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια, με το σύνθημα της νοθείας στις εκλογές. Πρωταγωνιστές των διαδηλώσεων είναι γνωστά πρόσωπα. Τα νήματα πίσω από αυτούς τα κινούν άτομα που απέκτησαν πλούτο εν μια νυκτί, αλλά και ξένα κέντρα εξουσίας. Στόχος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Για τις 4 Φεβρουαρίου, 22η επέτειο των διαδηλώσεων, που προκάλεσαν την διάλυση της ΕΣΣΔ, ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις. Εκείνοι, οι οποίοι από προσωπικά κίνητρα ωθούμενοι, αμετανόητα φιλόδοξοι, άπληστοι και ενίοτε από θέση ισχύος επιδιώκουν τέτοιες ανατροπές, εκτός από ανόητοι γιατί στηρίζονται σε ένα σύστημα ετοιμόρροπο, υπολογίζουν να ανταμειφθούν παραδίδοντας την χώρα τους σε αλλότρια συμφέροντα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα λεγόμενα αξιόπιστα – αντικειμενικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία πολλοί επικαλούνται και με ευκολία αντιγράφουν. Ο υπόγειος πόλεμος εναντίον ενός ηγέτη ή μιας χώρας περιλαμβάνει άπειρες παραμέτρους. Η επιφανειακή ενημέρωση – τα εύκολα συμπεράσματα προέρχονται από ανεκπαίδευτους αδαείς ή ακριβοπληρωμένους και απευθύνονται σε μελλοντικά θύματα.
Ποιος είναι ποιος
Ο 35χρονος δικηγόρος Alexei Navalny, κεντρικό πρόσωπο των διαδηλώσεων στην Μόσχα, μέσω του blog του Live Journal, σήκωσε την σημαία κατά της διαφθοράς. Στις 4 Δεκεμβρίου ημέρα των εκλογών οργάνωσε διαδήλωση (αλήθεια, σε ποια χώρα επιτρέπεται), όπου συμμετείχαν πολλοί ακροδεξιοί- skinheads σύμφωνα με το Foreign Policy, για να προκαλέσει επεισόδια, να συλληφθεί, να δημιουργήσει θόρυβο. Κατάφερε μάλιστα για πρώτη φορά να συγκεντρώσει αρκετές χιλιάδες κόσμου. Τι μεσολάβησε όμως από το συλλαλητήριο «Khvatit kormit Kavkaz» που οργάνωσε ο Navalny τον Απρίλιο, όπου συμμετείχαν μόλις 700 άτομα και το Anti-Seliger τον Ιούνιο, όπου ήταν λιγότεροι από 1.500; Και ποιες δυνάμεις τον συνέδραμαν αυτήν την φορά;
8176-world-fellows
.Υπότροφοι στο πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ για το 2010, 1ος απο αριστέρα ο Alexei Navalny.
Σύνδεσμος στο άρθρο του Yale με κλικ εδώ...  
Φαίνεται πως καταλύτης των εξελίξεων ήταν η στιγμή που ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Πούτιν. Όλο το προηγούμενο διάστημα ινστιτούτα, φιλοατλαντιστές πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές με κείμενα, συνεντεύξεις και καταστροφολογικές προβλέψεις για το ενδεχόμενο επιστροφής Πούτιν στην προεδρία, προέτρεπαν τον Μεντβέντεφ να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, καλώντας τον ̋να διαβεί τον Ρουβίκωνα̏. Όσοι περίμεναν ότι θα παρέμενε στην προεδρία για άλλη μια θητεία διαψεύστηκαν. Έκτοτε τα γεγονότα πήραν την μορφή χιονοστιβάδας. Οι έχοντες την δυνατότητα παρέμβασης και ελέγχου στα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα προσβλέπουν στην επικράτηση μιας εξεγερμένης ετερόκλητης μειοψηφίας, αξιοποιώντας τα 38 εκατ. χρηστών του διαδικτύου.
Ο Navalny μπήκε στο κάδρο της δημοσιότητος. Με την ιδιότητα του μετόχου σε κρατικές επιχειρήσεις, είχε αρχίσει τον «αγώνα» κατά της διαφθοράς, αλλά είναι αδιευκρίνιστο πως απέκτησε τα χρήματα για να αγοράσει αυτές τις μετοχές. Πάντως το 2006 το αμερικανικό National Endowment for Democracy (Εθνικό Κληροδότημα για την Δημοκρατία), άρχισε να τον χρηματοδοτεί για το νεολείστικο πρόγραμμα DA (ΝΑΙ). Πρόγραμμα που το ξεκίνησε μαζί με την Maria Gaidar, κόρη του πρώην πρωθυπουργού Yegor Gaidar, ο οποίος επί Γιέλτσιν είχε επιβάλει στην Ρωσία την «θεραπεία-σοκ». Όλως τυχαίως από τις πρώτες κινήσεις του Navalny ήταν να στραφεί κατά της Transneft και του αγωγού που μετέφερε πετρέλαιο από την Αν. Σιβηρία στον Ειρηνικό Ωκεανό.
alexei-navanly-169372167
Έναμιση χρόνο μέτα απο την "επιμόρφωση" του στο Yale
ο Alexei Navanly επιστρέφοντας στη Μόσχα κινείται εναντίον του Πούτιν.
 
Τον Ιούνιο του 2011, ο Navalny δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία του Πούτιν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια εξέγερση. Το 2008 το Reuters institute για την μελέτη της Δημοσιογραφίας, παρουσίασε μελέτη που έγινε κατά παραγγελία και χρηματοδότηση του George Soros. Τίτλος «Το δίκτυο που απέτυχε: πως οι πολιτικές της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητες πρωτοβουλίες αποτυγχάνουν στο διαδίκτυο στην Ρωσία». Οι συντάκτες της μελέτης τονίζουν: «αυτήν την στιγμή τα blogs είναι η απάντηση, αλλά το θέμα είναι να βρεθεί ένας κορυφαίος blogger που επιθυμεί να επικοινωνεί με κόσμο στο Διαδίκτυο αρκετές ώρες την ημέρα».
Είναι ο Navalny το αποτέλεσμα ενός προγράμματος, που δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό, ως ο χαρισματικός blogger που θα προκαλέσει την ανατροπή;
Με τις διασυνδέσεις του και τις κινητοποιήσεις ο Navalny κέρδισε την προσοχή των δυτικών ΜΜΕ που εκπροσωπούν συμφέροντα, τα οποία βλέπουν ανατροπή των σχεδίων τους με την επιστροφή Πούτιν στην προεδρία. Προς το παρόν τους εξυπηρετεί αλλά δεν έχει πολιτικό μέλλον. Είναι αναλώσιμος και δεν το αντιλαμβάνεται. (Φιλιππίνες 1986 – Benigno Aquino)
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Yale έγινε δεκτός ως υπότροφος το 2010 μεταξύ ελαχίστων από τους χιλιάδες αιτούντες. Υπεύθυνοι στο πρόγραμμα υποτροφιών είναι εκπρόσωποι του ιδρύματος Open Society του Soros και ο Λόρδος Mark Malloch-Brown, βετεράνος του βρετανικού Foreign Office, ο οποίος διορίστηκε από τον Γκόρντον Μπράουν υπουργός Ασίας, Αφρικής και Ην. Εθνών. Το 2007 ο Λόρδος, έγραψε το βιβλίο «The Unfinished Global Revolution», όπου περιγράφει την αλλαγή ηγεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε οι νέες ηγεσίες να συνεργάζονται καλύτερα. (με ποιόν;)
lgyale-986743Λιγα λόγια για το Yale: Στο παρελθόν το ξακουστό πανεπιστήμιο είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης για τις "υπόγειες" διαδρομές που το συνέδεαν (και το συνδέουν ακόμα) με την "κλειστή" εσωτερική του λέσχη που έφερε το μακάβριο όνομα "Κρανίο και Κόκκαλα" (Skull and Bones).
Ενδεικτικά μερικά ονόματα που ήταν μέλη της λέσχης, δείχνουν την ισχύ του πανεπιστημίου παγκοσμίως αλλά και της μακάβριας του λέσχης.  John Rockefeller, George Herbert Walker Bush, George Walker Bush[...]   (ως άνω εικόνα με λογότυπο του πανεπιστήμιου Yale)
Το "World Fellows Program" του Yale χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Starr του Maurice R Hank Greenberg, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας AIG. Ο Greenberg και το ίδρυμα Starr έχουν μακρά ιστορία στην παροχή διευκολύνσεων για την αλλαγή καθεστώτων - πραξικοπήματων. Ο κ. Greenberg βρισκόταν στην αιχμή του δόρατος της Wall Street, όταν οι κερδοσκόποι της άρχισαν την δεκαετία του 90, την μεταμόρφωση της Ρωσίας σε ελεύθερη αγορά, που γονάτισε την χώρα.
Η AIG του κ. Greenberg ως ασφαλιστικός φορέας της Bank of New York, εμμέσως συνδέεται με το ξέπλυμα 10 δις $ από εγκληματικές δραστηριότητες στην Ρωσία, μέσω της Bank of N.York. Μετά από 7ετή έρευνα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των ΗΠΑ επέβαλε στην τράπεζα πρόστιμο 38 εκατ. $ για το ξέπλυμα και συναφείς δραστηριότητες. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και άτομα που δούλευαν για τον Mikhail Khodorkovsky, πρώην αφεντικό της Yukos.
Οι αδιάφθοροι
Ο Navalny αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της αντιπολίτευσης για τους Boris Nemtsov, Vladimir Ryzhkov και Mikhail Prokhorov. Ο Prokhorov Ρώσος δισεκατομμυριούχος, κατεβαίνει στις εκλογές της 4ης Μαρτίου διεκδικώντας την προεδρία, ως αντίπαλος του Πούτιν. Απέκτησε την περιουσία του με τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων έναντι πινακίου φακής, όταν κέρδισε την εύνοια της κυβέρνησης Γιέλτσιν.
Μικρή σημασία έχει ποιόν θα εκλέξουν οι Ρώσοι πολίτες. Το πρόβλημα είναι ότι η δύση εμπλέκεται για να καθορίσει τις εξελίξεις.
Ο στενός συνεργάτης του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Vladimir Ryzhkov ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός επί προεδρίας Γιέλτσιν, αλλά απεπέμφθη από τον συνασπισμό των κομμάτων που στήριζαν τον Γιέλτσιν όταν ανέλαβε ο Β. Πούτιν. Ο Ryzhkov μπήκε στο payroll του National Endowment for Democracy για την οργάνωση του «παγκόσμιο κίνημα για την δημοκρατία» (ρωσικό παράρτημα του World Movement for Democracy, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του National Endowment και η έδρα του βρίσκεται στα γραφεία του NED στην Ουάσιγκτον).
Τον Σεπτέμβριο, στο NED υπό την προεδρία της Nadia M. Diuk, έγινε παρουσίαση των εκλογικών εξελίξεων στην Ρωσία ή μάλλον των προσδοκιών των παρευρισκομένων. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από το Levada -Center και ο Vladimir V. Kara-Murza, ο οποίος ενισχύει τις πολιτικές του φιλοδοξίες με την δράση του κατά του Β. Πούτιν. Με γλώσσα μίσους- που ίσως εξηγείται αν ανατρέξει κάποιος στο βιογραφικό του -ενώπιον του αμερικανικού ακροατηρίου προέβλεψε ότι ο Πούτιν θα έχει το τέλος του Αιγυπτίου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Ο Kara-Murza είναι δημοσιογράφος και μέλος της οργάνωσης Solidarnost (αλληλεγύη). Ηγέτης του αντιπολιτευτικού Solidarnost είναι ο Boris Nemtsov. Ο Nemtsov αναπληρωτής πρωθυπουργός (1997-1998) απολάμβανε «δωρεές» από τον Mikhail Khodorkovsky, όταν εκείνος εξαγόραζε τα μέλη της Δούμα. Με την μεσολάβηση του υπέρμαχου της κάθαρσης Nemtsov, η κορυφαία βιομηχανία της Ρωσίας Balakhna Pulp and Paper Mill ιδιωτικοποιήθηκε έναντι 7 εκατ. $ όταν ο ετήσιος κύκλος εργασιών της έφτανε τα 250 εκατ.. Ο Nemtsov, θεωρήθηκε υπεύθυνος, ως μέλος της ομάδος του Anatoly Chubais, για την κατάρρευση του ρωσικού χρηματιστηρίου. Μετακόμισε στην Ουκρανία, όπου το 2004 στήριξε την Πορτοκαλί επανάσταση και τον Viktor Yushchenko, ο οποίος τον έκανε οικονομικό του σύμβουλο.
Στην Solidarnost συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Vladimir Ryzhkov και ο σκακιστής Garry Kasparov. Ο Kasparov μετέχει στο Συμβούλιο του National Security Advisory Council of Center for Security Policy και είναι γνωστός για τους οικονομικούς του δεσμούς με τον Leonid Nevzlin, πρώην αντιπρόεδρο της Yukos και συνεταίρο του Khodorkovsky. Το 2008 ο Nevzlin πρόλαβε και διέφυγε από την Ρωσία στο Ισραήλ όταν καταδικάστηκε σε ισόβια για την δολοφονία πέντε ανθρώπων και διότι προσέλαβε δολοφόνους να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου, όσων ήταν εμπόδια στα επιχειρηματικά του σχέδια. Σύμφωνα με τον Nevzlin, το 2009 μαζί με τον Kasparov συνάντησαν τον Μπάρακ Ομπάμα στο ξενοδοχείο Ritz Carlton, στην Ουάσιγκτον, όπου συζήτησαν τρόπους αντιπολίτευσης έναντι του Πούτιν.
National Endowment for Democracy (NED)
Η μηχανή αποτροπής της επιστροφής του Β.Πούτιν στην προεδρία δουλεύει εντατικά. Κινητήριος δύναμη εμφανίζεται το National Endowment for Democracy και ο Πρόεδρος του είναι ο John Bohn, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Moody’s. Χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο, την USAID και το State Department. Μέσω του NED λειτουργεί το Πρόγραμμα Δημοκρατία, που προωθεί με κάθε μέσο την αμερικανική αντίληψη περί του προϊόντος. Στην Ρωσία το 2010 διέθεσε 2.783.000 $ σε περίπου 80 μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στόχος του NED, όπως είπε ο Τ. Μπούς είναι η παγκόσμια δημοκρατική επανάσταση, Made in USA. Στις 26 Ιουλίου 2011, η Βρετανή αντιπρόεδρος του NED Nadia M. Diuk, κατέθεσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (υποεπιτροπή για την Ευρώπη και την Ευρασία). Η Diuk, από τότε θεωρούσε δεδομένη την νοθεία στις Ρωσικές εκλογές. Η ομιλία της ζωντάνεψε την περίοδο του ψυχρού πολέμου: «Οι γραμμές τάσης για ελευθερία και δημοκρατία στην Ρωσία παραμένουν αδιάκοπα αρνητικές από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε την εξουσία και ξεκίνησε την συστηματική οικοδόμηση ενός κάθετα ελεγχόμενου καθεστώτος εξουσίας… Το NED διατήρησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποστήριξης για ένα ευρύ φάσμα πολιτικών ομάδων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία επί σειρά ετών. Η χρηματοδότηση πήγε για την εκπαίδευση των πολιτών.., την ελευθερία της πληροφόρησης, υποστήριξη των πολιτικών διαδικασιών, ενίσχυση οργανώσεων πολιτών, προώθηση της λογοδοσίας των κυβερνητικών αξιωματούχων, το κράτος δικαίου και πρωτοβουλίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Με την πεποίθηση ότι: «οι δυνάμεις της ελευθερίας και της δημοκρατίας πάντα θα βρίσκουν έναν τρόπο για να ξεπερνούν κάθε φορά τα εμπόδια σε έναν αγώνα που απαιτεί τη στήριξή μας», η Diuk εκφράζει την ελπίδα να αναπαραχθεί και στην Ρωσία το πείραμα της πορτοκαλί επανάστασης που έλαβε χώρα το 2004 στην Ουκρανία.
ГОЛОС - Levada-Center
Με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 135 εκατ. $ η NED χρηματοδοτεί διάφορες κοινωνικές ομάδες. Μια από αυτές είναι η ГОЛОС (Φωνή), μια φερόμενη ως ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης της ψηφοφορίας, που διατηρεί και ραδιοφωνικό σταθμό. Επικεφαλής της οργάνωσης ГОЛОС είναι η Liliya Shibanova. Η οργάνωση, δημιουργήθηκε το 2001. Έκτοτε χρηματοδοτείται από το National Democratic Institute (πρόεδρος του οποίου είναι η Madeleine Albright), ενώ από το NED, φέρεται ότι έλαβε 92.653 $ μόνο μέσα σε ένα μήνα. Όπως όμως δήλωσε ο Mark Toner, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του State Department το ποσό που διετέθη για να υποστηριχθούν ελεύθερες και διαφανείς διαδικασίες για τις επερχόμενες ρωσικές εκλογές ξεπερνά τα 9 εκατ. δολλάρια.
Το NED πληρώνει με το κομμάτι τους αποκαλούμενους παρατηρητές για κάθε εκλογική παρατυπία που θα καταγράψουν, κάτι που δίνει ισχυρό κίνητρο να κατασκευαστούν τέτοια περιστατικά. Είναι δε απορίας άξιο γιατί αυτοί που καταγγέλλουν νοθεία, αντιδρούν στην ανακοίνωση Πούτιν να τοποθετηθούν κάμερες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Στις 9 Δεκεμβρίου η ιστοσελίδα ­Life News δημοσίευσε γράμμα της Yulia Kostkina, οικονομικής αναλύτριας στο US Agency for International Development (USAID), – που χρηματοδοτεί το NED -προς τον Grigory Melkonyants, αναπληρωτή διευθυντή του ГОЛОС, που δείχνει τον χρηματισμό: «Ο κατάλογος των εγγράφων που λείπουν, τα οποία περιμένουμε από εσάς: Πολιτική και διαδικασίες συναλλαγματικών συντελεστών που ισχύουν στους λογαριασμούς του ГОЛОС και υποβολή οικονομικών εκθέσεων, δραστηριότητες προμηθειών, διαδικασίες περιουσιακής διαχείρισης λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες διαδικασίες, στην USAID.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λ. Οίκο, Tommy Vietor δήλωσε: «είμαστε υπερήφανοι για την υποστήριξη μας στην ГОЛОС … Οι ΗΠΑ υποστήριξαν και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτούς τους πολίτες και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Ρωσία, όπως κάνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο».
Μια ευθεία παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Ρωσίας. Πως θα αντιδρούσε η αμερικανική κυβέρνηση εάν η Μόσχα ή το Πεκίνο έκαναν ανάλογες δηλώσεις; π.χ για τις εκλογές του 2004, για τις οποίες ο Robert F. Kennedy δήλωσε στις 15 Ιουνίου του 2006 στο περιοδικό ROLLING STONE: «μόνο στο Οχάϊο 357.000 ψηφοφόροι είτε εμποδίστηκαν να ψηφίσουν είτε η ψήφος τους δεν μετρήθηκε. Ψήφοι περισσότεροι από αρκετοί για να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, καθώς ο Τ. Μπούς εξελέγη με διαφορά 118.601 ψήφων».
Επανερχόμεθα στην Liliya Shibanova. Εργάζεται ως αναλύτρια και στο Carnegie Moscow Center, που ιδρύθηκε από το αντίστοιχο αμερικανικό Carnegie Endowment for International Peace. Χρηματοδότες του είναι: National Intelligence Council, Defense Intelligence Agency, Department of Defense, Department of Energy, Department of State, το Open Society Institute του Soros, το Rockefeller Foundation, Shell, BP, ExxonMobil, πολλές δυτικές κυβερνήσεις κ.α.
Η Shibanova δίνει αναλύσεις από το Carnegie στο Levada-Center, το οποίο λειτουργεί ως ανεξάρτητη, μη κυβερνητική οργάνωση δημοσκοπήσεων και κοινωνιολογικής έρευνας. Επικεφαλής του Levada είναι ο κοινωνιολόγος Lev Gudkov και επίτιμος πρόεδρος η Tatyana Zaslavskaya, θεωρητικός της Περεστρόϊκα και Σύμβουλος του Μπόρις Γιέλτσιν. Το Levada-Center εκδίδει την τριμηνιαία «The Russian Public Opinion Herald», με δημοσκοπήσεις. Το 2010 έλαβε 61.000 $ από το National Endowment for Democracy. Οι ειδικοί του Levada είναι μόνιμα μέλη σε συνέδρια και συζητήσεις του ιδρύματος Γκορμπατσώφ, του Carnegie Moscow Center και των γνωστών ως Αναγνώσεων του Khodorkovsky. Επίσης, το Levada- Center παρουσιάζει την εβδομαδιαία εκπομπή «Κοινή Γνώμη» που παράγει από κοινού με το Radio Free Europe/Radio Liberty, γνωστό από την περίοδο του ψυχρού πολέμου για την αντικομμουνιστική του προπαγάνδα. Το Radio Liberty χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσο και εποπτεύεται από το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, που ελέγχει όλες τις διεθνείς ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις των ΗΠΑ.
Οι συνήθεις ύποπτοι
Ο Mikhail Zygar πρώην πολεμικός ανταποκριτής στα 30 του είναι εκδότης στον τηλεοπτικό σταθμό Dozhd TV (Rain), που ξεκίνησε ως ιντερνετικό κανάλι πριν από έναν χρόνο και τώρα εκπέμπει δορυφορικά. Ακριβό σπόρ για έναν δημοσιογράφο. Βεβαίως δρα υπό την ομπρέλα του ιδρύματος Open Democracy, που χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από τον Soros και τους Rockefeller. Άρθρα του Zygar φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Open Democracy μαζί με άλλων γνωστών υποκινητών των αποσχιστικών επαναστάσεων στην πρώην ΕΣΣΔ. Στα στούντιο του σταθμού Dozhd συναντάς μόνον αντιπολιτευόμενους, όπως τον Boris Nemtsov και την ακτιβίστρια Yevgenia Chirikova, η οποία πολεμά τον Πούτιν για να σώσει τα δάση!
Ο καναλάρχης Mikhail Zygar είναι θερμός υποστηρικτής του φυλακισμένου Mikhail Khodorkovsky. Ο πρώην ολιγάρχης που ζημίωσε το ρωσικό κράτος με ένα δις $ και καταδικάστηκε για απάτη και φοροδιαφυγή, χρηματοδοτούσε το κόμμα YABLOKO, όταν ο Al.Navalny ήταν αντιπρόεδρός του. Ο Khodorkovsky που μιλά για αυταρχικό καθεστώς Πούτιν, παραδόξως διατηρεί δική του ιστοσελίδα με τον επίσης καταδικασθέντα και φυλακισθέντα συνεταίρο του Platon Lebedev. Επίσης, μέσω του κέντρου Khodorkovsky Reading’s διοργανώνει συζητήσεις με ομοϊδεάτες του και συνεργάζεται με το Open Democracy. Άρθρο του Open Democracy που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Khodorkovsky, (13 Ιανουαρίου) γράφει για την Λευκή επανάσταση που θα ξεσπάσει στη Ρωσία. Αν και έγκλειστος καλεί σε ταραχές.
Χρηματοδότες με βλέψεις
Ο George Soros έχει διαθέσει πέντε δις δολλάρια ιδρύοντας και ενισχύοντας οργανώσεις, αρκεί οι σκοποί τους να ταυτίζονται με τους δικούς του. Σε επτά χρόνια δαπάνησε 48 εκατ. $ μόνο σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους, μέσω του Open Society Institute και του Open Media Research Institute. Άλλη μεγάλη πηγή χρηματοδότησης για παρέμβαση στην Ρωσία, περιλαμβανομένης της ροής που διοχετεύεται μέσω των National Democratic Institute (NDI) και International Republican Institute (IRI) είναι το United States Agency for International Development (USAID). Επισήμως, η USAID δαπάνησε 2,6 δις δολλάρια για προγράμματα στην Ρωσία από το 1992. Στις 15 Δεκεμβρίου, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Philip Gordon, ανακοίνωσε: «η κυβέρνηση Ομπάμα θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για να αυξηθεί η χρηματοδότηση, που θα συνοδευτεί με την δημιουργία ενός νέου ταμείου που θα υποστηρίζει μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ρωσία, οι οποίες έχουν δεσμευτεί για μια πιο πλουραλιστική και ανοικτή κοινωνία».
Η προσπάθεια για αποσταθεροποίηση της χώρας, σύμφωνα με το Project Democracy κλιμακώνεται και με την διορισμό του νέου πρέσβη Michael McFaul στη Ρωσία, ο οποίος στο τέλος της σοβιετικής περιόδου εκπροσωπούσε το National Democratic Institute στην ΕΣΣΔ.
Την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ το 1989 κάποιοι την ετοίμαζαν και την περίμεναν από καιρό. Η επιθυμία τους για παράλληλη κατάρρευση της Κίνας δεν ευοδώθηκε. 22 χρόνια μετά ευελπιστούν ότι οι διαδηλώσεις, μπορεί να εξελιχθούν σε ρωσικό χειμώνα και ματαιοδοξούν ότι θα κερδίσουν την Μάχη του Πάγου.

HellasOnTheWeb.Org /  anixneuseis.gr / Φούλη Δημητρακοπούλου
Όλες οι εικόνες καθώς και κείμενο για το πανεπιστήμιο Yale, HellasOnTheWeb.Org 

ΠΗΓΕΣ:
http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/12/28/the_end_of_putin?page=full
http://www.reuters.com/article/2011/06/01/us-russia-navalny-interview-idUSTRE7502X020110601
http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/index.php?id=294&no_cache=1
http://www.ycsg.yale.edu/center/forms/press.pdf
http://www.yale.edu/worldfellows/fellows/navalny.html
http://www.ned.org/about/staff/nadia-diuk/nadia-diuk-testifies-on-democracy-and-freedom-in-eastern-europe
http://www.ned.org/publications/annual-reports/2010-annual-report/eurasia/russia
http://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy
http://www.carnegieendowment.org/about/index.cfm?fa=funding
http://windowoneurasia.blogspot.com/2011/03/window-on-eurasia-post-soviet.html
http://robertamsterdam.com/2011/08/should-medvedev-cross-the-rubicon/
http://www.facebook.com/notes/khodorkovsky-lebedev-communications-center/vedomosti-yurgens-gontmakher-ask-medvedev-to-declare-his-intentions/10150270159659547
http://www.brookings.edu/press/Books/2011/russiain2020.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές