Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εικόνες απείρου κάλλους από το Σκοπιανό πανηγύρι

09.09.11





Μόνος του, χωρίς την αντιπολίτευση, η οποία είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα μποϋκοτάρει τις εκδηλώσεις, χωρίς τα Αλβανικά κόμματα αλλά και χωρίς εκπροσώπους από το εξωτερικό (όχι για να μην προκαλέσουν την Ελλάδα όπως είχαν δηλώσει, αλλά για να μην υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες της ασύστολης κλοπής των ελληνικών συμβόλων και των αλυτρωτικών τους βλέψεων για την Μακεδονία μας), ο εθνικιστής πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι γιόρτασε χτες το βράδυ την 20ή επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας του, με το πανηγύρι κακογουστιάς που έστησε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Παραθέτουμε βίντεο απόσπασμα πριν τον κύριο εορτασμό, όπου ομάδα νεαρών Σκοπιανών τραγουδά ανθελληνικό τραγούδι (με αγγλικούς υπότιτλους), στους στίχους του οποίου διακρίνεται ξεκάθαρα ο αλυτρωτισμός των Σλάβων γειτόνων μας, πλούσιο, αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό αλλά και τις αδιάλλακτες δηλώσεις Γκρουέφσκι - Ιβάνοφ από το πανηγύρι για τα 20 χρόνια από την ανεξαρτησία των Σκοπίων. 










Ιέριες και... "μακεδονική" φρουρά




ας μη σχολιάσουμε καλύτερα..




Η βάση του αγάλματος του "έφιππου πολεμιστή" (sic) πλαισιώνεται από Μακεδόνες πολεμιστές




Η βάση του αγάλματος




μου θυμίζει... τι μου θυμίζει..




Η "Πόρτα Ματσεντόνια" κάκιστη απομίμηση της Καμάρας της Θεσσαλονίκης




Ελληνικά σύμβολα κανείς;




Ο "Αλεξαντάρ Ματσεντόνσκι" (θου κύριε..)..




..και ο Βούλγαρος Τσάρος Σαμουήλ, στα Σκοπιανά κουλουβάχατα της ιστορίας!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, ο Νίκολα Γκρουέφσκι ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί λύση που θα αμφισβητεί τη «μακεδονικό» έθνος και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ επανέλαβε πως μια πιθανή συμφωνία με την Ελλάδα για την ονομασία, θα επικυρωθεί με δημοψήφισμα από το λαό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε νωρίτερα και ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του λεγόμενου μουσείου «Μακεδονικού Αγώνα». Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα υπάρξει ποτέ λύση που να παραβιάζει την ταυτότητα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και το Σύνταγμά μας», δήλωση η οποία είχε σαφή αποδέκτη την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, υπεραμύνθηκε της τοποθέτησης μνημείων και αγαλμάτων με τον Μέγα Αλέξανδρο και άλλες προσωπικότητες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, απαντώντας έμμεσα στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Λαμπρινίδη ότι: «οι τοποθετήσεις μνημείων στα Σκόπια αποτελούν πρόκληση που προσβάλει τους Έλληνες».

Συγκεκριμένα, ο Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ευθαρσώς πως οι Σκοπιανοί πρέπει να είναι περήφανοι για τα αγάλματα και τα μνημεία, αφού «είναι μέρος της ιστορίας μας, είναι για τα παιδιά μας, για την Μακεδονία μας».

Με το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι, έγιναν και τα επίσημα αποκαλυπτήρια του «έφιππου πολεμιστή», όπως αποκαλούν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να μην προκαλέσουν την Ελλάδα (υποτίθεται), το οποίο φωταγωγήθηκε σε … γαλάζιες αποχρώσεις.


Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, είναι το γεγονός πως υψώθηκε τεράστιο πανό, με τη «Μεγάλη Μακεδονία» μέχρι τον Όλυμπο και την Χαλκιδική, το οποίο μαζεύτηκε όταν ξεκίνησε η επίσημη τελετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
Earth's Busy Neighborhood

CHEMTRAILS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α.Ε.Κ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΤΟ 2008

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄
O Βασιλεύς προσκυνεί το Ελληνικό έδαφος!!! Ενώ οι μασόνοι του πατσοκ & της νδ το πουλάν!!!

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΜΗ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΥΣΟΥ

Ζ. Χαλέμης - Επιπτώσεις στην υγεία απο μεταλλευτική δραστηριότητα Χρυσ

Κυριάκος Διακογιάννης - Το πανέρι με τις Οχιές